YrroS! op Historisch Festival Werkendam

WERKENDAM – Dit jaar bestaat de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. 25 jaar. Dat laat men niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op 10 september 2016, tevens Open Monumentendag, organiseren zij daarom het Historisch Festival Werkendam, op en rondom de Hoogstraat. Onder andere zal theatergroep YrroS! oude verhalen tot leven wekken in doorlopende optredens op het Merweplein. Op 10 september 2016 doopt men de Hoogstraat om tot ’s Heerendijck, één van de oudste namen van de oudste straat van Werkendam. De Hoogstraat is altijd het middelpunt van het Werkendamse volksleven geweest en tijdens het jubileumfeest gaan oude tijden herleven.

Het Historisch Festival bestaat uit drie onderdelen: een openluchtexpositie waarin het publiek langs historische panden en locaties wandelt, dorpsvertellingen door bekende Werkendammers, en diverse historische sketches, waaronder het optreden van theatergroep YrroS!