Pontje Steur: start op Koningsdag

WERKENDAM – Op Koningsdag, woensdag 27 april, gaat het vaarseizoen van Pontje Steur weer van start. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf 10.00 uur die dag weer gebruik maken van het pontje dat vaart in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike.

Pontje Steur vaart dit jaar voor het 16e seizoen en brengt elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Vanaf de start in mei en de tweede helft van september vaart het pontje tijdens de weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. In juni, juli, augustus en tot half september wordt alle dagen gevaren, eveneens van 10.00 tot 18.00 uur. Op 5 en 6 mei en het pinksterweekend wordt extra gevaren.

Meer informatie over Pontje Steur is te vinden op verschillende websites, waaronder de gemeentewebsite, www.biesbosch.nu, www.vvv-altenabiesbosch.nl en www.voetveren.nl. De VVV Altena Biesbosch in de regio geeft u graag nadere informatie.