FysioFit Altena houdt Diabetes Challenge

ALMKERK – Mensen, afkomstig uit het land van Heusden en Altena, in beweging brengen. Dat is hét doel achter de FysioFit Altena Diabetes Challenge.

De actie van de fysiopraktijk in Almkerk loopt van 20 mei tot en met 15 oktober en laat mensen, door een wekelijkse sportactiviteit, ervaren wat de positieve invloed is van bewegen als je diabetes hebt of diabetes wilt voorkomen. Benieuwd geworden naar de challenge? Kom dan geheel vrijblijvend dinsdag 10 mei naar de speciale informatieavond.

Iemand met diabetes is 24 uur per dag bezig met het regelen van zijn of haar bloedsuikerwaarden. Die zorg combineren met de drukte van het dagelijks leven, is niet altijd eenvoudig. Het centrale thema van de FysioFit Altena Diabetes Challenge is dan ook ‘zelfmanagement’. Het starten van een gezonde en sportieve leefstijl is namelijk de sleutel tot succes. Door regelmatig te bewegen, blijven de bloedsuikerwaarden onder controle en voelen diabetici zich beter, gezonder én zelfverzekerder.

Om mensen ook daadwerkelijk in beweging te krijgen, organiseert FysioFit Altena gedurende de actie wekelijks kosteloos een gezamenlijke wandeltraining. Op die manier werkt de fysiopraktijk samen met de diabetespatienten richting het gezamenlijke einddoel: Een wandeling op 15 oktober, van 5 tot 10 kilometer, met alle deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De stichting van de oud-topvolleyballer zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren, door middel van sport en bewegen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim één miljoen mensen met diabetes. Er wordt zelfs voorspeld dat in de toekomst één op de drie mensen te maken krijgt met diabetes. Het is dus belangrijk om nu actie te ondernemen. In dat kader organiseert de stichting vele activiteiten voor mensen met diabetes. Maar ook lokale organisaties zoals FysioFit Altena, tevens een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, sluiten zich bij de actie aan. De informatieavond op dinsdag 10 mei is van 19.30 tot 20.30 aan de Kruisstraat 4a in Almkerk. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl.