Politie houdt Hennepruimdag in Hank

REGIO/HANK – De politie ruimde woensdag 20 april 4 hennepkwekerijen en 1 hennepdrogerij in het kader van de Hennepruimdag.

In Hank was een kwekerij met 98 potten. Op de Aalscholverstraat was sprake van illegale stroomvoorziening en was er een eerdere oogst. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de hennepkwekerijen laten ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd en vervolgens zijn alle goederen vernietigd.

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.