Ontmoetingsruimte Buitenplaats ontvangt € 5.000

SLEEUWIJK – Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats krijgt een bijdrage van € 5.000 van het VSBfonds voor de inrichting van de gezamenlijke ruimte in het nieuwe woongebouw in Sleeuwijk.

Deze ontmoetingsruimte moet het kloppende hart worden van de 41 huurwoningen, waarvan de bewoners aankomende week de sleutel in ontvangst mogen nemen. Sinds 2011 werkt Woonlinie hard aan het centrumontwikkelingsplan in Sleeuwijk. Er wordt dan ook volop gebouwd. Medio 2014 kregen de eerste bewoners van fase 1 hun sleutels: De Nieuwe S en bijbehorende koopwoningen. Nu is het moment aangebroken dat Woonlinie ook het tweede deel van het mooie plan mag opleveren: Project Buitenplaats.

Vrijdag 22 april is het zo ver. Dan ontvangt het bestuur van Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats de sleutel van de ontmoetingsruimte. Voordat gestart kan worden met activiteiten, moet er eerst nog flink gewerkt worden. Komend weekend is het nog rustig, maar vanaf maandag 25 april is het een komen en gaan van werklieden. En juist die bijdrage van het VSBfonds maakt het (mede) mogelijk dat, als alles mee zit, de week erna al de eerste tafels en stoelen naar binnen gedragen worden. Zo krijgt de sfeer van de ruimte langzaam maar zeker steeds meer vorm.