Een inbraakvrije meivakantie

REGIO – De meivakantie is in aantocht of zelfs al bezig. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen.

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning. Vul daarnaast samen met uw buren de burenkaart in. U vindt deze op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Uw buren weten dan waar u te bereiken bent en kunnen een oogje in het zeil houden. Bij glasgerinkel of gestommel in uw huis terwijl u op vakantie bent, kunnen zij direct 112 bellen.

Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nl in het menu Thema’s. Daar staan ook filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. Daarnaast ziet u in het menu Misdaad in kaart waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.