Dag van het Kasteel op Kasteel Dussen

DUSSEN – Op 16 mei 2016, tweede pinksterdag, heerst er een feestelijke stemming in Kasteel Dussen. Dan wordt als altijd de Dag van het Kasteel gehouden.

Maar dit jaar belooft het wel een heel bijzondere variant te worden. Een jubileum-editie, want de Stichting Vrienden Kasteel Dussen bestaat 25 jaar. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om van 11.00 tot 17.00 uur dit feest mee te komen vieren. Het thema van ‘onze kastelendag’ is ‘Er was eens…’ Dat is meestal het begin van een sprookje; zo ook in Kasteel Dussen. Want daar zal die dag voor het eerst een kindersprookjesboek gepresenteerd worden met dezelfde titel. Het is gemaakt door twee bekende heren uit het Land van Heusden en Altena: Ad Los schreef het fantasierijke kasteelsprookje en Chris Roodbeen maakte er prachtige illustraties bij.

Iets anders wat de feestvreugde die dag zeker zal verhogen, is de komst van het gezelschap Knights of Camelot. Ridders te paard, die rond 13.00 uur en 15.00 uur een spectaculair riddertoernooi zullen houden. Een feestdag kan natuurlijk niet zonder muziek en entertainment. En dat zal er dan ook volop zijn, met o.a. Uit Volle Borsten, Vissershang, Scat Cats, Bluegrass Connection, Gadget, Eibe & Laura. Natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht en is er voldoende lekkers te eten en te drinken, gezellig aan de tafels of picknickend op het veld. Naast dit alles is op het buitenterrein ook een boerenmarkt, met kramen met demonstraties.

De entree is voor kinderen t/m 3 jaar en houders van een vriendenpas gratis. Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 3,- Iedereen daarboven: € 5,-. Voor alle activiteiten en info kunt u kijken op www.kasteel-dussen.nl.