Swingende zanger Danny Vera op het Zomerfeest

GORINCHEM – Bij veel mensen staat de altijd stijlvol geklede Danny Vera bekend als de frontman van de Voetbal Inside huisband.

De classic-country en Rock’n’Roll zanger staat echter ook op woensdag 17 augustus met zijn band op het Zomerfeest vanaf 22.45 uur. De Zeeuwse zanger, muzikant en songwriter Danny Vera ziet er niet alleen uit als een held uit de jaren ’50 of ’60 maar zo klinkt hij ook. Met een sound die doet denken aan Elvis Presley of Johnny Cash kun je haast niet stil blijven staan. Zijn eerste album kwam uit in 2002 en inmiddels is hij 5 albums verder. Aan zijn album Distant Rumble werkte niemand minder dan James Burton mee, de voormalig gitarist van Elvis Presley.

Vorig jaar maakte Danny Vera een tournee langs 45 theaters in Nederland en voor dit jaar staat een gloednieuw album op de planning. Naast zijn eigen nummers speelt Danny Vera veel covers, die hij altijd naar zijn eigen hand weet te zetten. Zo covert hij nummers van Amy Winehouse, Rihanna, Emili Sandé maar ook Johnny Cash, Roy Orbison en Bruce Spingsteen. Danny Vera is de afsluiter van de woensdagavond op de Groenmarkt.