46e Festival Weekend Woudrichem

WOUDRICHEM – Met de 46e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de Vesting Woudrichem van woensdag 4 mei t/m zondag 8 mei weer een gezellig Hemelvaart weekend te wachten.

Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het jubilerende 20e Woerkums kampioenschap vis bakken op Hemelvaartsdag 5 mei en de 46e Jaarmarkt en kinderrommelmarkt op zaterdag 7 mei. De kermis keert weer terug op vertrouwd terrein en zal ook op zondag geopend zijn. Hiermee wordt een extra dag toegevoegd aan hét gezelligste weekend van het jaar in de karakteristieke vesting.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, zal het in de oude vesting Woudrichem zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Om 12:30 zal het startsein worden gegeven voor het kampioenschap visbakken en om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2016 bekend maken en de prijzen uitreiken. Bovendien is dit de 20e editie.

De zaterdag na Hemelvaartsdag, 7 mei, is al 46 jaar de dag van de jaarmarkt en kinderrommelmarkt. Van 09.00 uur tot 17.00 uur is er volop gelegenheid om te slenteren over de ruim 100 standplaatsen tellende jaarmarkt in de historische vesting.

Beleef Woudrichem op haar best, historie en evenementen in een unieke omgeving komen samen tijdens het Festival Weekend. Lees alles over het programma op de website festivalweekendwoudrichem.nl.