Overdracht van watergang met Bosmanmolen

ANDEL – Maandag 18 april om 16.00 uur draagt wethouder Renze Bergsma van de gemeente Woudrichem een watergang met Bosmanmolen in Andel over aan waterschap Rivierenland.

Het waterschap en de gemeente Woudrichem hebben op meerdere plekken in de gemeente, te weten Almkerk, Uppel, Rijswijk, Giessen en Andel, maatregelen uitgevoerd om de wateroverlast bij hevige regenval te verminderen en er staat nog een aantal maatregelen op de planning. In Andel bestonden de maatregelen uit het verbreden van een watergang en het vergroten van een duiker. Daarmee creëert men wel meer opvang van water, maar ook meer stilstaand water waardoor problemen door kroosvorming kunnen toenemen.

Een mooie oplossing is de Bosmanmolen. Een milieuvriendelijke manier om water rond te pompen en daarmee te verversen. Dat komt de waterkwaliteit uiteraard ten goede en gaat kroosvorming tegen. Aan de werking komt geen mens te pas, de molen werkt geheel op eigen kracht vanaf windkracht 3. De Bosmanmolen staat naast zwembad AquaAltena, tegenover Middenweg 4 in Andel.