Gemeente Woudrichem dementievriendelijk

WOUDRICHEM – In 2015 telde de gemeente Woudrichem 219 mensen met dementie; in 2030 zullen dat er 382 zijn. Dit betekent dat iedereen er in zijn omgeving mee te maken heeft, of uiteindelijk krijgt. Woudrichem wil een dementievriendelijke gemeente zijn

Dat betekent dat mensen met dementie er zo lang mogelijk deel uit kunnen maken van hun vertrouwde omgeving, door met elkaar voor ze te zorgen; of dat nu de vereniging, de supermarkt, de buurman of de toevallige voorbijganger is. Dankzij jou dus.

Ondanks de toename van het aantal mensen met dementie rust er toch nog een taboe op het onderwerp. Dit taboe doorbreken, door uit te leggen wat het is en hoe je met mensen met dementie om kunt gaan, is goed voor de mantelzorger én de dementerende zelf. Door het onderwerp in de openbaarheid te brengen komt er hulp op gang.

Wil je ook meedoen in de werkgroep dementie, of heb je een goed idee of een project? De komende weken plaatst de gemeente artikelen op de website www.woudrichem.nl. Voor vragen aan de gemeente neem je contact op met Loket Altena, voor vragen over welzijn en wonen met Stichting De Vleet, voor vragen over mantelzorg kan je terecht bij Mitzy de Groot van Trema en voor algemene informatie over Alzheimer ben je van harte welkom in het Alzheimer Café.