Ronnie Flex op Zomerfeest Gorinchem

GORINCHEM – Ronnie Flex trapt dinsdag 16 augustus het Zomerfeest af. De populaire rapper, die samen met Lil’ Kleine verantwoordelijk is voor de hit ‘Drank en Drugs’, staat vanaf 21.00 uur op het podium op de Groenmarkt.

Ronnie Flex, in 2015 winnaar van de 3FM Award Beste Single, begon al op zijn dertiende met het produceren van beats en het schrijven van raps. Zijn eerste hit kwam in 2014 met het nummer ‘Zusje’ en daarna volgden nummers als ‘Pocahontas’, ‘Zeg Dat Niet’ en ‘Niemand’ met Mr. Polska. Ronnie Flex deed in 2015 ook mee als deelnemer van Expeditie Robinson 2015. Hij was de op-een-na jongste deelnemer (24 jaar) van het jaar en moest in de vijfde aflevering het spel verlaten. Het nummer ‘Drank & Drugs’ werd een enorme hit terwijl Ronnie op het eiland zat en zelf van niets wist. Samen met Lil’ Kleine won hij vorige maand een 3FM Award voor dit welbekende nummer. Naast zijn succesvolle solocarrière is Ronnie Flex onderdeel van het hip-hop collectief New Wave dat op Eurosonic Noorderslag de Popprijs 2015 binnen wist te slepen. Zelf won hij in 2012 al een State Award voor Rookie Of The Year, stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was hij de meest gestreamde artiest van eigen bodem op Spotify.

Elke avond van het Zomerfeest staat in het teken van een bepaald muziekgenre. De eerste avond is net als in de afgelopen 2 edities gereserveerd voor de liefhebbers van rap en hip-hop. Ronnie Flex is de eerste bekendmaking van de line-up van 2016. Vanaf nu zal er wekelijks een nieuwe artiest bekend gemaakt worden.