16.000 euro voor Ontmoetingsruimte Buitenplaats

SLEEUWIJK – Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats krijgt een bijdrage van € 16.000 van het Oranje Fonds voor de inrichting van de gezamenlijke ruimte in het nieuwe woongebouw in Sleeuwijk.

De ontmoetingsruimte als kloppend hart is de insteek: in deze gezamenlijke ruimte zullen bewoners, omwonenden en dorpsgenoten binnenkort koffie of thee drinken of samen een spelletje spelen. Jongeren, ouderen en zo mogelijk beide groepen samen gaan elkaar treffen in een gezellig ingerichte ruimte, mede dankzij het Oranje Fonds.

Voor de nabije toekomst hoopt het bestuur van Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats ook samen te werken met lokale verenigingen, bijvoorbeeld als het gaat om het faciliteren van vergaderingen, tentoonstellingen, optredens en zoveel meer. Er zijn zelfs plannen om er van tijd tot tijd samen te eten. Maar gewoon een krantje lezen en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Sinds 2011 werkt Woonlinie hard aan het centrumontwikkelingsplan in Sleeuwijk. Er wordt dan ook volop gebouwd. De bijdrage van het Oranje Fonds is zeer welkom. Mede dankzij deze bijdrage lukt het om van de ontmoetingsruimte een gezellige, warme ruimte te maken.