Vele records voor Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het afgelopen weekend is er op drie plaatsen door Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden.

In Andel was er deelname van 12 deelnemers aan de clubkampioenschappen van Den Doorn. Larissa Huisman ging als enige naar Veldhoven om daar 800 meter vrije slag te zwemmen en 18 masters gingen het Oosterhoutse water in voor de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016. In de diverse baden werden mooie resultaten geboekt.

In Andel wist Femke Golverdingen zich te plaatsen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven eind mei en begin juni van dit jaar. Zij deed dit op de 200 rugslag met een dik persoonlijk record. Ook op de 50 en 100 rugslag wist zij zich te verbeteren, maar nog geen startbewijs voor de ‘Brabantse’. Larissa en Chimène Huisman, Julia Verhoeven, Simon Schmidt, Nick Lisman, Ilse van de Pol en Margonda Versluis waren ook op één of meerdere nummers sneller dan ooit. Celine Besselink liet een mooie race voor de eerste keer zien op de 200 schoolslag en voor master Paul Wijnja was er een goede eerste tijd op de 50 vlinderslag. Tom Kruis en Laura Verhoeven wisten zich niet te verbeteren maar kwamen wel dichtbij enkele van hun beste tijden.

Een dag na haar goede prestaties in Andel dook Larissa in Veldhoven het water in voor 32 banen vrije slag. Vanaf het begin ging het niet lekker en helaas heeft dit dan gevolgen voor de eindtijd. Larissa wilde zich verbeteren, maar helaas moest ze enkele seconden toegeven op haar inschrijftijd. Een schrale troost was wel de indeling van de race, want deze wist ze keurig vlak te houden.

Marjo Goelema liet van zich horen in Oosterhout door op de 50 schoolslag onder het Nederlands record te zwemmen bij de dames 45-plus. Deze tijd wordt echter niet in de boeken opgenomen omdat dit alleen mogelijk is bij elektronische tijdwaarneming en dat was niet het geval bij deze wedstrijd. Deze tijd wordt wel als Brabants en clubrecord in de boeken opgenomen. Op de 50 vrije slag wist Marjo ook een club- en Brabants record te zwemmen. Behalve de clubrecords van Marjo wisten ook Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Arjon de Bok, Dian van Pelt, Mark Visser, Paul en Annette Wijnja clubrecords te zwemmen. Drie estafetteploegen wisten ook clubrecords te zwemmen. De 4×100 wisselslagploeg bestaande uit Jovanca van Dalen, Erik Huisman, Marjo en Paul wisten dit voor elkaar te krijgen. Ook op de 4×50 vlinderslag werden clubrecords gezwommen. Bastiaan, Paul, Arjon en Mark waren niet alleen bij de heren 160-plus de snelste, maar ook van de andere ploegen. Hun tijd was zoals eerder gemeld een clubrecord. Ook de ploeg bestaanden uit Willem Boljé, Bianca, Sabrina en Pieter Vink zwommen een clubrecord. Persoonlijke records waren er voor Bastiaan, Bianca den Besten, Sabrina, Marjo, Erik, J.P. van Rossem en Annette Wijnja.

Komende zaterdag staat de belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Als de Biesboschzwemmers bij de snelste vijf verenigingen eindigen komen ze ook volgend seizoen uit in de Landelijke C-klasse anders is er degradatie naar de regio competitie en komt er een (voorlopig) einde na drie seizoenen in de C-klasse. Andere belangrijke wedstrijden voor de rest van dit seizoen zijn nodig een internationale wedstrijd in Antwerpen in het laatste volledige weekend van april en in mei staan de Nederlandse en Europese Masters Kampioenschappen op het programma en de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Voorlopig zullen de zwemmers dus niet hun zwembroeken opbergen voor een vakantie.