BeNecup: Het seizoen is los

DUSSEN – Peter Schalken is begonnen aan zijn laatste wegrace seizoen als actief coureur. De Dussense coureur komt uit in de BeNecup, het ONK, en het IRRC.

Het afgelopen weekend stond de eerste racevoor de BeNecup op het programma. Deze werd verreden op het Noord-Franse circuit van Croix en Ternois. De eerste kwalificatie verliep goed, en een derde plaats werd behaald. De eerste vier coureurs zaten binnen 1/10e seconde, dus alles zat eg dicht op elkaar. De tweede kwalificatie had het geregend dus konden de tijden niet meer verbeterd worden.

Op zondag werden de races verreden. Vlak voor de eerste race had het weer wat geregend, maar de baan begon op te drogen. Na de start stak Schalken als derde de eerste bocht in. In de tweede ronde was Peter terug gezakt naar de vijfde plaats. De Racing Yamaha coureur schakelde vervolgens een tandje bij en kwam weer terug naar de derde plaats. De jacht op de twee koplopers werd geopend, maar Schalken nam iets te veel risico en maakte een onschuldige schuiver. Razend snel pakte Schalken de motor weer op en kwam als zevende de baan weer op. Na een prachtige inhaalrace kwam de Yamaha coureur als vierde over de finish.

De tweede race was vol drama. Na de start kwam Schalken wederom als derde door de eerste bocht maar de Yamaha leek een stuk minder grip te hebben als in de eerste race. Als snel zakte de Dussenaar naar de vijfde plaats. Aan het einde van de derde ronde bij het opkomen van het rechte stuk ging Peter Schalken onderuit. Wederom kon de motor opgeraapt worden en de race hervat. Omdat er in de vierde ronde een collega coureur onderuit ging werd de race geneutraliseerd. Voor de herstart bleek de Yamaha van Schalken toch te veel schade opgelopen te hebben om nog op een veilige manier het gevecht aan te kunnen gaan.