Automobilist rijdt zonder rijbewijs en met alcohol

ALMKERK – Op zondag 10 april 2016, omstreeks 01.30 uur, reed een surveillance auto in de richting van De Omloop in Almkerk. Een auto viel daarbij op. De bestuurder kreeg een stopteken en dat bleek niet zonder gevolg.

Na legitimatie en controle in het systeem bleek de bestuurder van het voertuig niet (meer) in het bezit te zijn van zijn rijbewijs. Deze waren eerder ongeldig verklaard. Daarnaast werd een blaastest afgenomen. De man blies ruim twee keer de toegestane hoeveelheid van 220 UG/l. De 37-jarige man uit Oud-Vossemeer kreeg een dagvaarding mee en moet zich later verantwoorden.

Van drank komen ongelukken. Daarom controleert de politie regelmatig bestuurders op alcohol. Ook bij u in de buurt. Niet alleen automobilisten, maar ook fietsers en bromfietsers moeten oppassen met alcohol. Na twee glazen alcohol neemt uw reactievermogen al schrikbarend snel af. Na drie glazen alcohol is de kans dat u een ongeval krijgt anderhalf keer zo groot als wanneer u niet gedronken heeft.