Jong Oranje speelt in Veen en wint met 2-1

VEEN – Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft donderdagavond een 2-1 overwinning geboekt op Servië.

In Veen zorgden Nigel Thomas en Wouter Burger voor de doelpunten van het team van KNVB-coach Peter van Dort. Ondanks de overwinning sprak de oefenmeester van een moeizaam duel. “Voor de toeschouwer was het niet zo’n heel mooie wedstrijd om te zien”, zei Van Dort. “Vooral na rust was het rommelig. We speelden op dat moment te veel de diepe bal, waardoor we vaak in de duels kwamen. Servië is fysiek net iets sterker en is meer gewend om strijd te leveren. Daarmee speelden we ze in de kaart. Pas na een wissel kregen we de grip op het duel terug.”

Voor Onder 15 was de wedstrijd tegen Servië de eerste van twee duels tegen het Oost-Europeaanse land. Zaterdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar. De aftrap in Veen is dan om 17.00 uur.