Grote partij goederen in beslag genomen

WIJK EN AALBURG – Agenten van het hennepteam stelden woensdag 6 april 2016 een controle in een bedrijfspand in aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.

Daar werd een groot aantal goederen aangetroffen waarmee hennepkwekerijen kunnen worden opgezet zoals assimilatielampen, koolstoffilters, afzuigers, stekbakjes en groei- en bloeimiddelen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten tot de in beslagname daarvan. Het gaat om circa 1200 goederen, die op tien pallets werden afgevoerd. Een van de eigenaren van de loods, een 32-jarige man uit Oud-Heusden werd aangehouden en verhoord. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt

Op 1 maart 2015 is artikel 11a van de Opiumwet in werking getreden. Vanaf die datum zijn handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar gesteld. Deze strafbaarstelling beperkt zich tot hennepteelt die een beroeps- of bedrijfsmatig karakter heeft of grootschalig is. De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.