Toezicht in de Biesbosch op de fiets

BIESBOSCH – Sinds kort verplaatsen de parkwachters in het Hollandse deel van Nationaal Park De Biesbosch zich per fiets.

De ultramoderne, witte mountainbike geeft de parkwachters en boa’s de mogelijkheid om in kortere tijd een groter deel van het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch te controleren. Daarnaast kunnen zij sneller ter plaatse zijn als zich calamiteiten voordoen. Het is van belang om zo efficiënt mogelijk toezicht te houden in het recreatiegebied, maar het gebruik van een auto moet in het autovrije deel zoveel mogelijk worden vermeden.

Het nieuwe recreatieseizoen is inmiddels gestart en ook dit jaar zullen weer duizenden recreanten hun vertier in de Biesbosch zoeken. Om iedereen optimaal te laten genieten en om de natuur te beschermen zijn parkwachters, boa’s en boswachters dag en nacht actief in het gebied. In februari van dit jaar nam Parkschap Nationaal Park De Biesbosch al een nieuwe parkwachtboot in gebruik waarmee het toezicht op het water plaatsvindt.