Fairetrade-gemeente: Weer een stapje verder

WOUDRICHEM – De gemeente Woudrichem wil graag Fairtrade-gemeente worden. In een Fairtrade-gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel.

Woudrichem is samen met ondernemers en maatschappelijke instellingen al een stuk op weg om Fairtrade te worden. Er zijn bijvoorbeeld al drie supermarkten in de gemeente die voldoen aan de eisen. Ze hebben heel veel fairtradeproducten op zowel de versafdeling als in de schappen voor kruidenierswaren.

Op woensdag 6 april was wethouder Paula Jorritsma op bezoek bij de AH-supermarkt in Almkerk. Daar plakte zij samen met eigenaar Dennis Groen een sticker op het raam van de supermarkt als teken dat de winkel meedoet en ruim voldoende fairtradeproducten in de schappen heeft. Binnenkort gaat de wethouder langs bij de Boon’s Markt in Woudrichem en de Spar in Andel. Ook daar mogen stickers op de winkelruit vanwege het grote aanbod fairtradeproducten.