De KinderLoop van SamenLoop Altena

GIESSEN – Tijdens de SamenLoop voor Hoop Altena, op 24 en 25 juni 2016, zal er zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang rondom het voormalige sportterrein in Giessen wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Tijdens de SamenLoop laat men zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen is er op zaterdag 25 juni om 10.30 uur een KinderLoop. Via deze korte wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel. Ze organiseren vooraf acties om geld in te zamelen. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoop-T-shirt en lopen in teams of worden begeleid door een volwassene. Aan de finish ontvangen ze nog een presentje.

Basisscholen uit de buurt die meedoen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 3 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/altena voor meer informatie.