Flinke aandacht voor overval bejaard echtpaar

MEEUWEN – De programma’s Bureau Brabant, Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteden komende week ruim aandacht aan een overval die dinsdagochtend 12 januari 2016 plaats vond in een woning aan de Dijksteeg in Meeuwen.

Het echtpaar raakte daarbij gewond. Het Openbaar Ministerie in Breda heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De overval vond rond 08.00 uur plaats, toen er aangebeld werd bij de vrijstaande woning. De man des huizes opende de voordeur, waarna de twee daders, die bivakmutsen droegen, de woning binnendrongen. Het echtpaar werd mishandeld, waarbij de man (72) en vrouw (74) zodanige verwondingen opliepen dat zij daarvoor in het ziekenhuis behandeld moesten worden. Het gehele huis werd doorzocht. Er werden sieraden en een horloge buit gemaakt.

Er werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. In de opsporingsprogramma’s wordt een reconstructie van de overval getoond. Uit het politieonderzoek blijkt dat de vluchtauto, een gehuurde bruine Volkswagen Jetta, rond de overval meerdere keren in de wijk Slinge
in Rotterdam is gesignaleerd. Deze auto is nu overigens weer bij andere huurders in gebruik die niets met deze zaak te maken hebben.