Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

WERKENDAM – Vanaf woensdag 30 maart is het bedrijventerrein Bruine Kilhaven officieel gecertificeerd als bedrijventerrein met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit als eerste bedrijventerrein in de drie samenwerkende gemeenten.

Het behalen van dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar gestart is met de samenwerking om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is nauwe samenwerking tussen Ondernemersvereniging Bruine Kilhaven, Gemeente Werkendam, Politie Zeeland- West Brabant (team Dongemond), Brandweer Midden- en West-Brabant & MKB Nederland als procesbegeleiding. In het bijzijn van genoemde partners werd het certificaat namens MKB Nederland, door de heer Keuker, overhandigd aan burgemeester De Boer.

Het doel van deze samenwerking is om een schoon, heel en veilig bedrijventerrein te behouden. Met elkaar worden afspraken gemaakt om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van. In heel Nederland worden bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-B-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze.