Elmar Reinders wint Altena Biesbosch Ronde

WERKENDAM/ALTENA – De Altena Biesbosch Ronde is gewonnen door Elmar Reinders. De koers werd dit jaar voor de achtste keer verreden.

De rijders van de ronde moesten vechten met de wind en kregen af en toe ook een flinke bui regen over zich heen. Nieuw in deze editie van de traditionele tocht was een stuk van 60 km door de compleet vernieuwde Noordwaard in de Biesbosch. Voor de wielers betekende dat een hoop draaien en keren op bochtige weggetjes, met steeds wisselende wind. De finale werd na een ontsnapping van vijf renners beslist door een sprint tussen Elmar Reinders en Rick Ottema.

Uitslagen:
1.Elmar Reinders – Cyclingteam Jo Piels
2.Rick Ottema – Babydump CT
3.Ike Groen – Join-S | De Rijke

Naast de Altena Biesbosch Ronde werd ook de Ronde van Werkendam verreden. Daar reden de regiorecreanten 35 km en de Amateurs & Sportklasse gemengd 70 km. Ook kinderen in Altena stapten op de fiets, tijdens de Rabo Dikke Banden Race.