Twee mannen aangehouden na controle

WOUDRICHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 2.30 uur, reden surveillerende agenten over de Almkerkseweg in Woudrichem.

Voor hen reed een personenauto die de agenten, bij controle van de tenaamgestelde, besloten om even aan de kant te zetten en te controleren. Uit de gegevens die de agenten opvroegen bleek namelijk dat de eigenaar van de auto diverse malen voorkwam voor inbraak. De agenten gaven de auto een stopteken en de bestuurder van de auto stopte vervolgens netjes langs de kant van de weg.

De agenten stapten uit en vroegen de bestuurder en bijrijder om hun identiteitsbewijzen. De beide mannen bleken 39 en 17 jaar en afkomstig uit Drunen en Woudrichem. Aan de agenten werd toestemming verleend om een onderzoek in te stellen in de auto. Hier werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen, evenals inbrekersgereedschap. Toen de jongeman uit Woudrichem uit de auto stapte zagen de agenten dat hij een stroomstootwapen in zijn broeksband had. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Breda.