Interlandwedstrijden in Veen moeten weer een feest

VEEN – Ze hebben er weer zin in bij Achilles Veen, op 7 en 9 april zijn ze namelijk weer gastheer van twee jeugdinterland wedstrijden. Beide keren speelt het jeugdelftal onder de 15 jaar tegen de leeftijdgenoten van Servië.

Het is niet de eerste keer dat er een interland gespeeld wordt op de Hanen Weide want op 13 november 2014 speelde hetzelfde jeugdelftal al tegen België. En die wedstrijd en de perfecte organisatie rondom die wedstrijd was de reden dat Achilles ook deze interlands weer in de schoot geworpen kreeg. De twee wedstrijden waren eerder aan een andere vereniging toegewezen, en toen die aangaven af te zien van de organisatie opperde de leider van het Nederlands elftal meteen “laten we maar naar Veen gaan want daar hebben we prima ervaringen mee”.
In Veen hoefden ze niet lang na te denken over dit aanbod en de draaiboeken van de vorige interland werden meteen weer tevoorschijn gehaald en de organisatie draait inmiddels alweer op volle toeren. Dat er nog een topper in het bekertoernooi tegen Kozakken Boys tussendoor komt maakt ze niets uit. We kunnen het aan is hun devies. Binnen de kortste keren melden zich ruim 80 vrijwilligers die op 7 en 9 april willen meehelpen.
Achilles Veen wil er ook dit keer een feest van gaan maken voor de jeugd, en niet alleen voor de eigen jeugd maar ook voor de jeugd uit de regio. Zo zijn er voor alle verenigingen in de regio gratis toegangskaarten voor de jeugd beschikbaar. Als de spelers voor de wedstrijd het veld op komen zullen de twee nationale vlaggen gedragen worden door spelertjes van Achilles Veen zelf en van GDC, NOAD’32 en Wilhelmina’26.
De wedstrijd op donderdag 7 april begint om 19.00 uur, de accommodatie is dan vanaf 17.30 uur open voor het publiek, op zaterdag 9 april beginnen ze om 17.00 uur en het publiek heeft dan toegang vanaf 15.30 uur.