HAK boert goed met 'bonen erbij'

GIESSEN – HAK heeft goed geboerd afgelopen boekjaar. Vooral dankzij de enorme populariteit van peulvruchten zag het groenteconservenbedrijf uit Giessen de omzet toenemen met 4% naar € 77,5 miljoen.

Het verkoopvolume groeide eveneens met 4% naar 114,8 miljoen eenheden. Het operationele resultaat groeide maar liefst 27% tot € 10,1 miljoen. HAK bleef in 2015 verder investeren in het merk, productiefaciliteiten en distributieactiviteiten in het buitenland, vooral Duitsland en België die tezamen met de Nederlandse markt goed zijn voor een direct afzetgebied met ruim 55 miljoen consumenten. Het bedrijf bracht in 2015 ook zijn bankschulden met 35% terug tot € 12,4 miljoen.

De ‘Bonen erbij’ campagne met topkok Herman den Blijker was een van de succesvolste ooit gevolgd door de introductie van de innovatieve stazakverpakking met bonen in vier varianten. Omdat ze minder vocht bevatten kunnen deze bonen met een perfecte beet direct toegevoegd worden aan warme en koude gerechten zoals salades, soepen en anderen. Het merk trekt hiermee ook een jongere doelgroep die gezond eten en ‘convenience’ aanspreekt.