Wethouder Wim de Jong legt zijn functie neer

WERKENDAM – Wim de Jong legt na 10 jaar wethouderschap zijn functie neer. Raadslid Matthijs van Oosten is zijn beoogd opvolger.

Op 11 april 2006 werd hij beëdigd als wethouder van de gemeente Werkendam. Wim de Jong: “Ik ben onlangs 68 jaar geworden en ga genieten van mijn pensioen. Het is tijd voor de nieuwe generatie om het stokje over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger de belangen van onze inwoners geheel in de CDA-lijn perfect kan behartigen en ik geef hem hiervoor dan ook graag de ruimte.”

Het CDA vindt de keuze van de wethouder erg jammer, maar respecteert het besluit. Raadslid Otto van Breugel namens de fractie: “Wim heeft de afgelopen 10 jaar veel bereikt. Niet alleen voor het CDA, maar voor de hele gemeente. De portefeuille Economische Zaken was hem dan ook op het lijf geschreven. Wij zijn Wim zeer erkentelijk voor al zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.”

Wim is bij de luisteraars van Radio A-FM vooral bekend vanwege zijn wekelijkse bijdrage aan het programma A-Magazine op zaterdagochtend rond 10.45 uur waar hij iedere week praat over de Werkendamse politiek.

Raadslid Matthijs van Oosten wordt op 12 april voorgedragen als opvolger. Naar verwachting kan hij in de extra raadsvergadering van 12 april worden beëdigd. Matthijs is sinds 2014 raadslid voor het CDA. Hij combineert zijn raadslidmaatschap met een voltijdbaan als HBO-docent bij de Hogeschool Rotterdam. Matthijs zit sinds zijn aantreden in de commissie Grondgebied. Hij is namens het CDA woordvoerder voor onder andere Ruimtelijk Ordening en Milieu en Duurzaamheid. Vanaf 2011 was hij voor de partij actief als burgerraadslid en als voorzitter van het CDJA Werkendam. Hij wordt gekenmerkt door zijn grote mate van betrokkenheid en belangstelling voor iedereen.