Monument Marianne Vos onthuld

MEEUWEN – Een bijzonder moment voor Marianne Vos, op de rotonde in Meeuwen werd vandaag een monument onthuld ter ere van haar Olympische titel op de weg vier jaar geleden in Londen.

Het monument dat werd gemaakt door Pim Wever uit Vught kon gemaakt worden door onder andere bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en een aantal bedrijven uit de regio. Het monument beeld de carrière van Marianne uit, beginnende bij haar allereerste kleine fietsje tot aan haar laatste fiets waar ze uiteindelijk de gouden medaille in Londen mee won. Daarnaast hebben ook de Olympische ringen een plaatse in het monument gekregen. Daarvoor was toestemming van het Olympisch Comité voor nodig en dat werd bij hoge uitzondering gegeven. Hieronder een korte video, de uitgebreide reportage is later vandaag te zien op AltenaTV kanaal 40 van Ziggo.