Op inbrekerspad?

ALMKERK – De politie arresteerde in de nacht van maandag 21 maart op dinsdag 22 maart 2016 een 43-jarige man uit Sprang-Capelle.

Hij was vermoedelijk op inbrekerspad. De verdachte werd om 2.30 uur aangehouden op het Binnenhof in Almkerk naar aanleiding van een melding over een verdachte situatie. Er zouden twee mannen met bivakmutsen op het hoofd, vanuit een witte Ford Transit bestelbus, te voet de wijk zijn ingegaan. Het lukte de agenten om één van de verdachten te arresteren. In de directe omgeving werden tassen gevonden met inbrekersgereedschappen. Het ging daarbij om een slotentrekker, zaklamp, schroevendraaiers, imbussleutels, een elektrische schroefmachine en bivakmutsen etc. Een tweede verdachte werd niet meer gevonden.

De 43-jarige arrestant is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in het cellencomplex. Het aangetroffen inbrekersmateriaal is in beslag genomen.