Kasteel Dussen en 'Het raadsel Spinoza'

DUSSEN – Donderdag 14 april voeren om 20.00 uur in Kasteel Dussen Jetje van Wijk, Frans Jespers en Astrid Schijns de muzikale voorstelling ‘Het Raadsel Spinoza’ op.

De voorstelling is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige boek van de Amerikaanse, toonaangevende psychiater/schrijver Irvin D. Yalom. Baruch Spinoza (1632 – 1677) is zonder twijfel de bekendste wijsgeer van Nederlandse bodem. Hij behoort tot het kleine gezelschap van klassieke filosofen, die gezichtsbepalend worden geacht voor de geschiedenis van het westers denken. Tegenover deze vrijdenker zet Irvin Yalom in zijn boek Alfred Rosenberg, een van de rechterhanden van Adolf Hitler; een grotere tegenstelling is haast niet mogelijk.

Tijdens de voorstelling, die ongeveer 1,5 uur zonder pauze duurt, vormen tekst, live muziek, film en beelden een complementair geheel. En de Spinet geeft het publiek uiteraard een bijzondere ervaring van Spinoza. De toegang is 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren bij voorkeur via www.kasteel-dussen.nl.