Biesbosch Museum opnieuw genomineerd

WERKENDAM – Het in 2015 verbouwde Biesbosch Museum in Werkendam is opnieuw genomineerd voor een internationale architectuurprijs.

Het museumgebouw eindigde in een recent door Archdaily georganiseerde verkiezing al eervol bij de laatste vijf kandidaten in de categorie culturele gebouwen. Nu dingt het gebouw mee naar de Architizer Award in twee categorieën te weten Architectuur & Landschap en Musea. Ook voor deze prijsvraag is het doorgedrongen tot de laatste 5 van elke categorie.

Het vernieuwde museum, met daarin een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en museumcafé, is een prachtige nieuwe publiekstrekker voor Brabant en voor de Biesbosch. Vanaf juli 2015 hebben al 45.000 mensen het museum bezocht. Vanaf het Biesbosch MuseumEiland worden ook rondvaarten per fluisterboot georganiseerd. Het is bovendien een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard. Het nieuwe Biesbosch MuseumEiland is een ontwerp van Studio Marco Vermeulen.