Wethouder Wim de Jong 'plukte' eerste appel

HANK – Op 21 maart werd door wethouder Wim de Jong het startsein voor Plukroute Hank gegeven door een appel uit de pas geplante boom te knippen en deze te overhandigen aan de kinderen van de basisscholen van Hank.

Er is van start gegaan met het aanleggen van een route met fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en meer, door en voor de bewoners van Hank. De start werd gevierd rondom de eerste geplante boom, versierd met appels. Op een houtvuur stond een grote pan groentesoep te pruttelen en er werd fruit uitgedeeld aan de aanwezigen door twee in vrolijke aardbeipakken gehulde vrijwilligers. Ilja Adema, die het initiatief heeft genomen voor deze route staat tussendoor iedereen te woord over de Plukroute.

Na de feestelijkheden gingen de enthousiaste vrijwilligers onder begeleiding van Martijn Ballemans en Petra Elema van Plukroute.nl weer snel verder met de aanplant. De voorgaande week heeft de gemeente al flink voorwerk verricht, maar het zal voor een ieder nog aanpoten zijn om eind van deze week de eerste fase, van het Uivernest naar de Dotter, voltooid te krijgen. Alles over de aanleg van Plukroute Hank vind je op de Facebookpagina Plukroute-Hank.