Zip Your Lip op het Altena College

SLEEUWIJK – Van donderdag op vrijdag 10 en 11 maart hebben 166 leerlingen van het Altena College de nacht doorgebracht op school. Dit deden ze zonder te eten, alleen water en thee zonder suiker waren toegestaan.

’24 uur niet eten, 24 uur met elkaar op school aandacht geven aan mensen die het slechter hebben dan wij’ was het motto. Door middel van sponsoren hebben de leerlingen geprobeerd zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen voor de actie ‘Zip Your Lip’ van ‘World Vision’; een organisatie die zich inzet voor kinderen die leven in armoede. Dit is goed gelukt: er is een kleine 10.000 euro opgehaald.

Donderdagochtend om 7.30 uur verzamelde iedereen zich op school om gezamenlijk te starten met het niet eten. De lessen werden gevolgd en na schooltijd had een organisatie die voornamelijk bestond uit leerlingen, een gevarieerd activiteitenprogramma georganiseerd. Zo konden leerlingen voetballen, badmintonnen, volleyballen en tafeltennissen. Er werd een game-toernooi gespeeld en er werden groepsspellen gedaan.

Verder was er een enorme opblaasbare stormbaan voor de fanatiekelingen. Al met al was het een gezellige bedoeling op het Altena College. Nadat de nacht in de tot slaapzaal omgebouwde gymzalen was doorgebracht, werd de actie op vrijdagmorgen om 7.30 uur beëindigd met een gezamenlijk ontbijt. Vermoeid maar voldaan begonnen de leerlingen hierna aan een nieuwe schooldag.