Koninklijke Onderscheiding voor K.J.A. ter Voorde

GORINCHEM – Op 17 maart kreeg de heer K.J.A. ter Voorde een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Veldhuijzen vanwege zijn verdiensten voor de literatuur. De heer Ter Voorde wordt Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer Ter Voorde is iemand met passie voor literatuur. In 1987 werd de Stichting Literaire workshop opgericht, met als doel het schrijven en literaire activiteiten te stimuleren. De heer Ter Voorde was hiervan mede initiator. In de loop der jaren zijn er vele literaire activiteiten georganiseerd, waaronder een maandelijkse workshop voor regionale schrijvers. Het leiden en organiseren van de literaire workshops was zijn werk. Tevens was hij de motor achter het uitschrijven van de Gorcumse Literatuurprijs.

Daarnaast bracht de heer Ter Voorde diverse romans, verhalen- en gedichtenbundels uit onder de naam Hans Kilian en zijn er toneelstukken van zijn hand opgevoerd in o.a. de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Naast zijn werk als docent was hij journalist, publicist en recensent voor o.a. Het Utrechts Nieuwsblad, Yang, Gierink en het literair tijdschrift Schoon Schip. Van dit tijdschrift is hij nog altijd een enthousiast abonnee en medewerker.

Daarnaast trad hij op voor de VARA en de VPRO. Zijn werk is vertaald in het Engels, Duits en Pools en staat in verscheidene bloemlezingen. Zijn gedicht Signalement is opgenomen in de Poëzieroute van Gorinchem, op de muur van de aanlegsteiger.