Fransen aangehouden voor witwassen

WERKENDAM – In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de A27, ter hoogte van Werkendam, drie Fransen aangehouden door de politie op verdenking van het witwassen van geld.

Om ongeveer half twee ’s nachts zagen agenten een auto met een Frans kenteken rijden op de snelweg. Zij hebben de auto laten stoppen en de inzittenden gecontroleerd. Het bleek te gaan om drie Fransen. Een man van 42 met een onbekende woonplaats, een man van 25 uit Parijs en een vrouw van 26 uit Parijs. De agenten hebben, met toestemming van de inzittenden, de auto doorzocht en troffen een geldbedrag van meer dan tienduizend euro in contanten en een gebruikershoeveelheid hasj aan. Op de vraag van de agenten wat de Fransen met zoveel contant geld gingen doen, gaven ze een vaag antwoord. Hierop hebben de agenten besloten de drie aan te houden op verdenking van het witwassen van geld.

De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Breda.