Voorzitter OMWB neemt afscheid

AALBURG – Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg neemt 23 maart afscheid als voorzitter van het dagelijks bestuur van de OMWB.

Vice-voorzitter gedeputeerde Johan van den Hout neemt de taken van Naterop over, totdat het algemeen bestuur een nieuwe voorzitter benoemt. In deze periode voert het dagelijks bestuur een zelfevaluatie uit en zal voorstellen doen voor de samenstelling van het dagelijks bestuur en de werkwijze voor de toekomst. Naterop neemt afscheid op het moment dat een sluitende begroting wordt aangeboden aan de toezichthouder, het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook ligt er een voorstel hoe om te gaan met de tekorten uit het verleden. Resultaten die hun basis vinden in actieplan Huis op Orde.

Dit actieplan, dat op 23 september 2015 unaniem is aangenomen door het algemeen bestuur, bevat maatregelen die de OMWB voor eind 2017 weer gezond moeten maken.