Recreanten Biesboschzwemmers tweede

SLIEDRECHT – Niet in Andel of Gorinchem, maar in Sliedrecht organiseerden de Biesboschzwemmers de laatste wedstrijd van de Jeugd4Kamp van het seizoen 2015-2016.

De winst na vier wedstrijden was al zeker voor ZVDO, maar de Biesboschzwemmers konden beslag leggen op de tweede plaats voor Den Doorn en Bijtelskil. Na ruim anderhalf uur zwemmen was dit ook de stand van de vierde wedstrijd en uiteindelijk ook na vier wedstrijden. De Werkendammers kwamen met 29 zwemmers aan de start en zij behaalden 9 ereplaatsen. Daarnaast werden er 30 persoonlijke records scherper gesteld.

Bij de Biesboschzwemmers zorgden Niels Muijt en Lars de Kooter voor de gouden medailles. Niels was de beste op de 50 rugslag en de 25 schoolslag. Beide keren wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen. Voor Lars was er een gouden medaille op de 25 vrije slag. Hij verbeterde zijn inschrijftijd met anderhalve seconde.

De zilveren medailles werden ook door twee zwemmers behaald. Jan-Bart Verheij was niet sneller dan zijn inschrijftijd, maar hij hoefde slechts één zwemmer voor zich te dulden. De jongste medaille winnaar was Tess Vonk. Tess was op zowel de 25 school- als vrije slag de op één na beste zwemster. Alleen op de vrije slag was ze sneller dan ooit.

De drie bronzen medailles werden behaald door drie zwemmers, waarbij twee al op een medaille hadden. Lars had op de 25 meter schoolslag de pech dat zijn duikbril afschoot, maar hij wist toch als derde te finishen. Jan-Bart was op de 100 wisselslag ruim sneller dan zijn inschrijftijd, hij haalde er ruim zeven seconden vanaf en dit was ook nog eens goed voor een bronzen medaille. De laatste medaille was voor Leandra van Oord op de 50 vrije slag. Zij was ruim een halve seconden sneller dan ooit. Later op de 100 ‘wissel’ wist ze nog meer van haar tijd af te halen, namelijk bijna 20 seconden en moest ze genoegen nemen met de vervelende vierde plaats.

Persoonlijk toptijden waren er ook nog voor Celine en Yara Besselink, Sjack van Es, Harmen den Hollander, Rachel van der Linden, Rens Lisman, Hanno Muijt, Marina Muijt, Rosanne Muijt, Leonard Oevermans, Andrea van Oord, Lianne de Raad, Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg, Mirthe Verheij, Laura Verhoeven, Margonda Versluis en Hannah Vink.

Dit was dus de laatste wedstrijd van de Jeugd4Kamp voor dit seizoen en hiermee ook voor hen de laatste wedstrijd. Enkele leden van deze groep zullen nog diverse wedstrijden zwemmen zoals de miniorenwedstrijden en competitie. Volgend seizoen zullen er weer vier wedstrijden georganiseerd worden en krijgt men nieuwe kansen om goede resultaten te boeken.