Na 50 jaar krijgt Almkerk weer een echte dorpsfilm

ALMKERK – De dorpsraad Almkerk heeft het initiatief genomen om een dorpsfilm over Almkerk te laten maken. Een film die het dagelijks reilen en zeilen van de Almkerkse gemeenschap moet weergeven.

De laatste dorpsfilm die is gemaakt dateert al weer van meer dan 50 jaar geleden. Met financiële ondersteuning van Rabobank Altena en een groot aantal ondernemingen uit Almkerk, is de dorpsraad aan de slag gegaan om een jaar lang het dagelijks leven van Almkerk in beeld te brengen. Gekozen is voor 2015 om zo in het bijzonder het Tentjesfeest mee te kunnen nemen.

Er is een speciale werkgroep ingesteld die het project heeft begeleidt. Henk Pellicaan, Gerrit Schermers en Jan Schmidt hebben uren filmmateriaal verzameld dat uiteindelijk geleid heeft tot een ruim anderhalf uur durend ’tijdsbeeld’. De film is straks op DVD bij voorinschrijving verkrijgbaar. Maar de film zal eerst ook op het ‘grote witte doek’ vertoond gaan worden op donderdag 14 april 2016 in de service bioscoop Hollywoud.

De première, begint om 19.00 uur. Afhankelijk van het aantal verkochte kaartjes zal er een 2e voorstelling zijn in een 2e zaal om 19.30 uur. De Kaartverkoop vindt plaats door Service Bioscoop Hollywoud. Kaarten kunnen besteld worden via de website www.hollywoud.nl of telefonisch via nummer 0183-307286. Een bioscoopkaartje kost € 7,50. Kijk voor de trailer van de dorpsfilm op www.hollywoud.nl.