100% Zeker geen massasprint Altena Biesbosch Ronde

ALTENA – Op 2e Paasdag, 28 maart, starten 27 wielerploegen in de 8e Altena Biesbosch Ronde. Wat zij niet beseffen is hoe moeilijk en zwaar het nieuwe selectieve gedeelte in de Biesbosch wordt.

De wind is in deze ‘polderkoers’ al jaren de grootste tegenstander maar daar komt dit jaar het draaien en keren in Biesbosch nog eens bij. De Biesbosch voorbij de Sluis van Werkendam is dit jaar weer onderdeel van de Altena Biesbosch Ronde. Afgelopen weekeinde heeft een ploeg van 35 renners bestaande uit de organisatie, vrijwilligers en streekgenoten de lussen in de Biesbosch verkend. Met een strakke oostenwind maar zonnig weer werd het al snel duidelijk; dit wordt heel zwaar. De bochten, bruggen en wisselingen van uit- en in de wind volgen elkaar razendsnel op. De renners die de eerste, vaak zeer snelle 100 km, overleeft hebben komen voor een vervelende verrassing te staan. Dat ze door een prachtig natuurgebied rijden zullen weinig opmerken als ze hun laatste reserves moeten aanspreken. Alleen de beste renners zullen Werkendam halen.

Op maandag 2e Paasdag wordt tevens de 60e ronde van Werkendam gereden. Aan de start komen de Amateurs en Sportklasse in een combi wedstrijd. Deze is inmiddels volgeboekt. De dag begint met Regiorecreanten A en B categorie. Om 13:15 wordt door hoofdsponsor Rabobank Altena het startschot gegeven voor de 8e Altena Biesbosh Ronde. Direct aansluitend start de schooljeugd in de Rabo Dikke Banden Race. Als de kinderen hun medaille in ontvangst hebben genomen starten om 14.30 uur de combi wedstrijd. Tussen 17.00 en 17.30 de finish van de ABR.