Marianne Vos maakt prima rentree in Drenthe

BABYLOINËNBROEK – Wielrenster Marianne Vos heeft vandaag na 10 maanden blessureleed een geslaagde rentree in het damespeloton gemaakt. Vos die vorig jaar tijdens de 7-Dorpenomloop in haar eigen gemeente Aalburg voor het laatst in actie kwam, finis

Hoewel Vos mee kon komen in de kopgroep maakte ze zich niet druk om de overwinning, ze wilde vooral het gevoel van wedstrijd rijden weer terugkrijgen en vooral kilometers maken. Daar is ze dus prima in geslaagd en ze was na afloop dan ook prima tevreden. De overwinning in Hoogenveen ging naar de De Canadese Leah Kirchmann. In een spannende slotfase was de renster van Liv-Plantur haar twaalf medevluchters, waartoe ook Vos behoorde en het peloton net te slim af. Over acht weken (7 mei) staat de 7-Dorpenomloop van Aalburg weer op het programma. In de negen voorafgaande edities eindigde Marianne Vos acht keer op het podium, een keer kon ze door een sleutelbeenbreuk niet starten. Vos gaf al eerder aan dat ze goede hoop had om ook dit jaar bij de tiende editie ook mee te kunnen doen, en die doelstelling is dus vandaag een stuk dichterbij gekomen.