Zilveren spaantjes na breicursus in Woudrichem

WOUDRICHEM – Donderdagavond 10 maart was het dan zover. Voor het eerst werden aan het einde van een netten breicursus zilveren spaantjes uitgereikt.

In de winterperiode worden er in het Visserijmuseum Woudrichem verschillende cursussen georganiseerd om de oude ambachten die te maken hebben met het rijke visserijverleden van Woudrichem in ere te houden. Om de cursisten te stimuleren en te belonen is bij het netten breien het zilveren spaantje ingevoerd. Dit wordt uitgereikt wanneer men de cursus met goed gevolg heeft afgesloten.

Wanneer de cursisten zo’n spaantje verdienen, dan geldt dat natuurlijk zeker voor hun docent. Vandaar dat wethouder Paula Jorritsma het eerste spaantje uitreikte aan Dirk Vink. Het was een zeer geslaagde afsluiting van de cursus en het geeft aanleiding om na te denken over een heus netten breiersgilde.