Wieler-Experience in de kantine van Achilles Veen

VEEN – Als warming-up naar het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg, dat dit jaar op zaterdag 7 mei plaatsvindt, organiseert de stichting wielerevenementen Aalburg in samenwerking met de Cycling Ambassadors West-Brabant twee nieuwe evenementen.

De Wieler-experience vindt plaats op vrijdagavond 15 april. De kantine van voetbalvereniging Achilles Veen wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats voor wielersportliefhebbers en andere belangstellenden. Diverse onderwerpen rondom wielrennen zullen dan de revue passeren. Prominenten uit de wielersport zijn die avond te gast. Naast natuurlijk Marianne Vos is dat o.a. Joop Zoetemelk. Zij zullen ongetwijfeld met inspirerende wielersportverhalen komen, ondersteund met mooie videobeelden. De presentatie is in handen van Math Teeuwen, een bekende presentator uit de sportwereld.

Een selectie van wielertruien vormt het decor voor deze avond. Auteur en wielerjournalist John van Ierland en wielerfotograaf/truienverzamelaar Henk Theuns gaan uitgebreid in op de verhalen van de renners die de truien kleur hebben gegeven. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid voor ontmoeting met de prominenten en elkaar.

Het programma begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 15,00 (incl. 2 consumpties). Er wordt die avond ook een verloting gehouden. De opbrengst daarvan is bestemd voor de organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg op 7 mei. Aanmelden vooraf hoeft niet.