Lezen in 't Dijkhuis in Giessen

GIESSEN – Op dinsdag 15 maart verzorgt de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een avond met als thema ‘Het schippersleven van klomp en slof naar de kustvaart.’

Werkendammer Gijs Kornet vertelt, in samenwerking met Pieter van Dijk, over het schippersleven in zijn familie, zo’n paar honderd jaar lang. Deze rasechte schipper neemt de bezoeker als het ware, aan de hand van oude foto’s, mee door de tijd mee. We zien de ontwikkeling van aakschip tot coaster. Daartussendoor verweeft hij anekdotes, die het vermelden waard zijn. Al met al een verhaal dat een aloud beroep doet herleven.

De bijeenkomst is in ’t Dijkhuis, naast de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Giessen en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs vier euro.