Jenneke Komejan krijgt Toontje Sprengerpluim

BABYLONIENBROEK – Na Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma en Marienke van Lankeren is de achtste Toontje Sprenger pluim uitgereikt aan Jenneke Komejan, raadslid voor Ideaalburg.

Komejan speelde vooral een cruciale rol in het debat rond de herindeling. Door haar inbreng liet ze zien dat elke stem telt in de politiek. Ze wist op heldere wijze te verwoorden dat onze regio het meest gebaat is bij een bestuurlijke schaalvergroting.

De pluim werd uitgereikt op Fort Altena tijdens het Toontje Sprenger ontbijt. Tijdens de uitreiking deed Hannie Visser-Kieboom tevens een oproep aan de politieke partijen om voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2019 voor de nieuwe gemeente Altena serieus werk te maken van meer vrouwen op de kieslijsten. Van de 31 raadszetels moeten er dan toch minimaal 10 door vrouwen worden bezet. In 2019 is het tevens een eeuw geleden dat de vrouwen in ons land voor het eerst naar de stembus mochten om vrouwen te kiezen in de gemeenteraad. Ook is het 2019 tachtig jaar geleden dat Toontje Sprenger uit Sleeuwijk als eerste vrouw in het Land van Heusden en Altena werd gekozen als raadslid.