Voorjaarsconcert Brassband Kunst & Vriendschap

MEEUWEN – Op zaterdag 12 maart organiseert brassband Kunst & Vriendschap het jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit concert is de opening van het drukke concertseizoen voor 2016.

De jeugdleden van K&V Meeuwen zullen de avond muzikaal openen. Zij staan deze avond onder leiding van Henk van Loon. Daarna speelt de brassband een gevarieerd programma met “The Graces Of Love” van Oliver Waespi als centrale werk. Waespi is een bekende Zwitserse componist, die onder andere het verplichte werk voor de Europese Kampioenschappen in 2011 heeft geschreven. ‘The Graces of Love’ is gebaseerd op (gitaar)thema’s uit de Renaissance. Arie Verheij is solistisch te horen in de cornetsolo “Jubilance” van William Himes. “Jubilance” is gebaseerd op 2 Salvations Army Songs: Joy Because of You en If You Want Joy. Speciaal voor Kunst & Vriendschap maakte slagwerker Carlo van de Meijden een arrangement van “When A Man Loves A Women”

Het belooft een leuke muzikale avond te worden in Dorpshuis Meeuwen. De aanvang van het concert is 19.30 uur.