Scholen in Altena op Scholenopdekaart.nl

ALTENA – Het seizoen van de open dagen, rondleidingen en proeflessen op de middelbare scholen is weer van start gegaan. Voor ouders en kinderen een spannende tijd, want welke scholen ga je bezoeken en waar let je op?

De website www.scholenopdekaart.nl helpt ouders en leerlingen bij die keuzes. Op de site kan je eenvoudig op naam of postcode de middelbare scholen in en rond Altena zoeken én vergelijken. Zo kunnen ouders en kinderen zich voorbereiden op de open dagen en zelf hun top 3 van scholen bepalen.

Scholenopdekaart.nl is een website op initiatief van de VO-raad en geeft veel informatie over onder meer de grondslag, het lesaanbod, het slaagpercentage, examencijfers en doorstroom binnen de school en naar de vervolgopleidingen. Maar ook de basis informatie als het profiel van de school, kernwaarden en hoe gaat de school om met leerlingen die bijzondere aandacht nodig hebben kan je terugvinden. De helft van de informatie die op Scholenopdekaart.nl staat is afkomstig van de scholen zelf.