Karateka Rick Sonnema Nederlands Kampioen 18+

WIJK EN AALBURG – De 18-jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zaterdag tijdens de NK Shotokan in Rotterdam Goud behaald.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata Heren senioren >18 jaar. Deze wedstrijd stond onder auspiciën van Karate Bond Nederland. Na een voorbereiding die niet super was is Rick toch begonnen aan het Nederlands kampioenschap shotokan. Vrijdagmiddag heeft hij nog zijn gewrichten in de elleboog goed laten zetten en heel de week niet kunnen trainen door deze blessure.

Het systeem was traditioneel, dus je kreeg cijfers voor je performance. Na de voorrondes stond Rick bovenaan en kon hij samen met drie andere karateka’s de finale in. Deze verliep uitstekend en hij kreeg zelfs de perfecte score van een scheidsrechter. Als jongste in de poule en toch als hoogste geëindigd en nu dus Nederlands kampioen bij de senioren.