Topklasse wordt derde divisie

ZEIST/WERKENDAM – In de nieuwe voetbalpiramide die volgend seizoen wordt ingevoerd gaat de huidige topklasse voortaan door het leven als derde divisie. Dit meldt Omroep Brabant op haar website.

De KNVB meldde vrijdag dat een meerderheid van de clubs uit de topklasse met die naamswijziging heeft ingestemd. Kozakken Boys uit Werkendam speelt momenteel in de topklasse. De voetbalbond had samen met de Coöperatieve Vereniging Topklasse (CVT) een enquête gehouden. Volgend seizoen wordt er in de derde divisie zaterdag en zondag gestreden voor een plaats in de nieuwe tweede divisie.

De indeling van de derde divisie gebeurt opnieuw op basis van voorkeursdag. De KNVB had ook voorgesteld een indeling per regio (noord-zuid) te maken, maar de clubs gaven aan in ieder geval voor komend seizoen een divisie op zaterdag en een op zondag te verkiezen. In de nieuwe opzet zit achter de eredivisie een eerste divisie, een tweede divisie, twee derde divisies en vier hoofdklassen. In de competities is plaats voor beloftenteams van betaaldvoetbalclubs, die nu nog uitkomen in een gesloten competitie.