Eerste stap naar één VVD in Altena gezet

ALTENA – Woensdagavond 2 maart hebben de leden van de VVD Aalburg, Werkendam en Woudrichem tijdens een bijzondere gemeenschappelijke ledenvergadering ingestemd met het voorstel van de 3 afdelingsbesturen om te komen tot één VVD netwerk.

Gesprekken over een fusie zijn ontstaan nadat in het najaar van 2015 de gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem besloten tot een bestuurlijke fusie per 1 januari 2019. Een tweede reden tot fusie volgde nadat de landelijke VVD in november 2015 overeen kwam om haar huidige partijstructuur aan te passen en de lokale afdelingen om te vormen tot grotere lokale netwerken. Een speciale commissie, bestaande uit afgevaardigden van de drie VVD besturen zullen de komende maanden deze fusie voorbereiden, waarna in september dit jaar de VVD-leden van de 3 gemeenten stemmen over een definitieve oprichting van één VVD netwerk in Altena.

Een van de doelen van het nieuwe VVD netwerk is om een meer open en toegankelijke partij te zijn waarin ook niet leden hun liberale inbreng kunnen geven. Getuige de opkomst en het enthousiasme tijdens de ledenvergadering kijkt de fusiecommissie met veel vertrouwen uit naar de toekomst.